top of page
Etsi

11-2014 # 3

  • Writer: Ville Riuttamäki
    Ville Riuttamäki
  • 14.11.2014
  • 2 min käytetty lukemiseen

Sisältö: tilannekatsaus, Hallituksen jäsenten vierailulupa, Uusittujen sekoittimien kohtalo

Tilannekatsaus

1-vaiheen kylpyhuoneissa tällä viikolla tehty vedeneristyksiä ja laatoituksia. Asunnoissa on myös aloitettu alakattojen runkotöidenteko. Keittiöissä on suoritettu alakaappien pohjien asennuksia, keittiöasennuksia, ja keittiökasauksia. 2-vaiheen suojaukset ja kylpyhuoneiden purkutyöt on aloitettu.

Pyykkituvan ja kuivaushuoneen lattiat valettiin. Pyykkituvassa myös asennettiin uudet viemärit, jotka tulevat yläpuolisista asunnoista.

WP_20141114_14_40_21_Pro.jpg

Suurin näkyvin työ tällä viikolla talossa vielä asuville oli pääviemärin uusinta ja käyttövesiputken asennus talonyhtiön pihamaalla. Piha kaivettiin auki ja putki vaihdettiin ja käyttövesiputki asennettiin. Kaivantoon myös asennettiin myös putket mahdollisia tulevia tarpeita huomioiden. Putkiin on tulevaisuudessa mahdollista syöttää tarvittavia johtoja ja pihaa ei enää niiden takia tarvitse avata. Tällaisia johtoja voisivat olla talonliittäminen valokuituun tai tulevaisuudessa mahdollisuus lisätä lämmitys- tai vaikka latauspaikkoja sähköautoille. Muuten sähkötöiden osalta on ollut rauhallisempaa. Suurin yksittäinen työ oli uuden pääsyöttökaapelin asennus talon alle.

WP_20141114_08_04_42_Pro.jpg

Pihassa tällä hetkellä oleva kaivanto odottaa lämmönjakohuoneen lattian avaamista. Uusi käyttövesi putki on asennettu pihaan ja odottaa kytkemistä kaivannossa. Putken toinen pää odottaa autotallissa lämmönjakohuoneeseen vientiä ja uuden päävesimittarin asennusta. Ajallisesti tämä ajoittuu b-rapun vaiheeseen ja on alustavasti tammikuun alkupuolella. A-rapun pohjaviemäri on vaihdettu nyt kauttaaltaan.

Hallituksen jäsenten vierailulupa

Itselle tämä viikko on ollut itselleni erilainen, se myös tulee näkymään teille erilaisena. Pääsemme nyt kaikki katselemaan remonttia taas aivan toisesta kulmasta. Kaikille osakkaille toimitettuun pyyntöön: ”hallituksen jäsenten vierailusta asunnoissa remontin aikana työnjohdon läsnä ollessa” kukaan ei ole antanut kieltoa. Kiitos teille siitä. Jos joku nyt tuntee, että ei ole tietoa asiasta jostain syystä saanut, kiireesti ilmoitus isännöitsijälle. Samoin ilmoitus, jos tulee asian suhteen katumapäälle.

WP_20141114_14_21_29_Pro.jpg

Kuvia remontista asunnoissa tulee tänne näkyviin yksityisyydensuoja huomioiden ja sitä täydellisesti kunnioittanen. Tarkoitus on ainoastaan kuvata remonttia. Epäilen suuresti, että jopa asunnon omistajan on vaikea omaansa kuvista tunnistaa tässä vaiheessa. Muutokset tuttuun asuntoon on niin suuria.

Uusittujen sekoittimien kohtalo

Tullut kyselyjä sekoittimien eli siis hanojen kohtaloista, joten kirjoitanpa nyt muutaman rivin siitä. Lähinnä nyt tarkoitan uusituilla viime vuosikymmeninä uusittuja hanoja.

Hallitus on aikaisemmin linjannut, että alle viisi vuotta vanhat vesikalusteet hyväksytään, jos ne täyttävät vaadittavat varaosien saatavuuskriteerit ja nykyaikaiselta hanalta vaaditut virtaus-, ääni-, ja muut vaaditut ominaisuudet. Valvojalla (Joni Alatyppö) on myös oikeus rajatapauksissa tapauskohtaisesti arvioida talonyhtiön edunmukaisesti, vaihdetaanko vesikaluste vai säilytetäänkö se.

Korvattavissa tapauksissa urakoitsija hyvittää talonyhtiölle ja talonyhtiö osakkaalle urakanmukaisen vesikalusteen hinnan.

Tarkoitus ei ole tätäkään asiaa tehdä hankalaksi, mutta pitää muistaa kokonaisuus tässä asiassa. Kaikkien meidän pitää muistaa se tosiasia, että, hanat ovat kuitenkin talonyhtiön hoitovastuulla ja näin ollen varaosa saatavuus pitää olla taattu nyt ja jatkossakin.

Se ei ole kenenkään etu, että varaosien saatavuus ei ole hyvä johonkin harvinaiseen tai jo markkinoilta poistuneeseen malliin. Yleensä tunnetut, jo vuosikymmeniä markkinoilla olleet valmistajat pystyvät takaamaan varaosia myös vanhempiin malleihin.

Kuten aikaisemmin asiasta info-tilaisuudessakin on keskusteltu, pitää vesikalusteen täyttää tietyt laatutasot virtausteknisesti, kuten myös äänitasoltaan. Pitää muistaa, että osakkaan hankkima vesikaluste saattaa näyttää hyväkuntoiselta tai olla jopa uusikin, saattaa se silti käytettäessä aiheuttaa seinänaapurille todella ikävää haittaa.

Näin joudutaan toimimaan, niin kauan kuin vesikalusteet ovat talonyhtiön hoitovastuulla. Suomessa hoitovastuu pääsääntöisesti kuuluu talonyhtiölle, pois lukien allaskaapit tai vastaavat kalusteet.

Yhtiön vastuulla oleviin hanoihin luetaan myös vesihanaan liitetyt käsisuihkut ja pesukoneen hanat, niiden ollessa yhtiön hyväksymää perustasoa. Hoitovastuu on tietenkin mietittävissä uudelleen

niinkin, että se siirretään asunnonomistajien vastuulle. Käytännössähän tämä tarkoittaisi sitä, että huoltoyhtiö laskuttaa huoltotoiminnasta suoraan asiakasta talonyhtiön sijaan.

Ville Riuttamäki

 
 
 

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Vanhempia #
Arkisto #
Asiasanat #

Isännöitsijä:

010 7786 705

Kiinteistöhuolto:

010 - 270 8060

Viitaniementie 25

40720 Jyväskylä

© As.Viitaniemen Kasinonmäki

bottom of page